Monday, December 22, 2008

Which Disney Princess Are You?


You Are Jasmine!

Independent and adventurous. You don't want much; just to break out of the guilded cage society has put you in and experience life to the fullest. Following orders isn't really one of your strong points, and you would rather live a life of poverty than being forced into something that you hate.

SOGO




Lawa tak gmbr2 diatas? Jawapannya: Cantiknyaaaaaa
Dimana? Jawapannya: SOGO KL
Apa yang anda buat disana? Jawapannya: Shopping
Rasa2nya bile ek aku nak berhenti tabiat ber 'shopping' ni??? tapi sebenarnya shopping ni adalah satu terapi buat aku. Aku shopping especially bila aku tengah susah hati. Korang pulak aper terapi yang berguna untuk mengurangkan stress??? Sila berikan segala komen dan komentar anda ek di bahagiam comment saya. Sekian terima kasih.






Saturday yang havoc

My new vincci shoes






Last saturday, aku n my husband bercadang g shopping2 sikit brg2 dia. Almaklumla, my husband dapat kad diskaun dpd padini utk membeli belah d semua outlets padini. Best kad diskaun ni sbb kita bleh beli tidak mengira kuantiti janji tak lebih seribu ringgit. Tapi takder la kami membeli smpai seribu ringgit. My husband bought 3 new T-shirts (red, green and white in colour) + jeans (very nice one), aku pulak menempella sekali beli one t-shirt n one new vincci shoes. After that, we went to megamall, there aku beli set comforter baru. cadang nak beli set yang lain tapi malangnya set yang aku nak tu habis terpaksa lah pilih yang lain. Kat atas adalah comforter set yang aku beli, aku suka motif bunga. After that, kitaorg pun g mkn kat Cherating Steak House. This is our favourite place. We love all the steaks there....then after kenyang2 kitaorg balik la. tapi mmg penat. suamiku yang tak suka shopping pun bleh terpengaruh dengan pujukan ku, hehehe.

Tuesday, December 16, 2008

AKU KENA TAG......

Tag people :NONE...
1. How are you?
Waktu jwp tag ni aku tak sihat
2. Who was the last person you hugged?
My beloved Husband lerr...
3. Look to your left, what do you see?
Students' assignment
4. Where do you like to be the most?
My home
5. Whats your fave film?
Action Movie and science fiction (no specific film)
6. What does the last person you commented on fs mean to you?
No one
7. What did you last laugh about?
tak der
8. Where was your default took?
none
9. Whats the first thing you look for in a girl/guy?
eyes
10. If your still in school, whats your fave lesson?
English, kesusasteraan melayu n geography
11. What do you work as / want to work as?
Lecturer/ i want to be an interior designer
12. Do you play video games? if so, which is your fave game?
tak suka sgt
13. Who never fails to make you laugh?
My husband, my family and my friends
14. What are you listening to right now?
Jet tgah bercakap ngan Tunangnya si Ikan buntal sambil meluahkan gelodak rindu di jiwa, hahaha. Meleleh taik telinga aku.....
15. Who did you last have a sleepover with?
My husband
16. I bet you miss someone, who?
My husband
17. Are you happy with your life right now?
Definetly
18. Why did you last get upset?
Yesterday....merajuk manja
19. Who was the last person you texted?
My husband
20. Who do you live with?
My husband
21. Do you like living with them?
Mesti
22. Who did you last shout at and why?
takder
23. Are you normally a happy person?
Yup...
24. What was the last thing you went to see in the movies and with who?
The eagle eye with Farhana
25. Whats your fave food?
All types of food
26.Are you in love?
I am deeply in love
27. Do you remember how you was 3 years ago?
Yes, masih lg mencari identiti sendiri-dlm berfesyen
28. If so, does it make you cringe?
Nop
29. If you could be with someone right now, who would it be?
My husband
30. Whats your fave thing in your room?
My bed-my husband n i beli purposely utk our wedding. katil bertiang yang aku idam-idamkan
31. If you had one wish, what would you wish for ?
Sgt byk. Tapi yang penting semoga hidup kami diredhai TUHAN dan yg paling pnting aku harap kami meninggal dlam keimanan. Aku paling takut sekiranya aku dan keluargaku mati tanpa iman yang cukup.

Nilai

Hari Sabtu yg lalu, aku, my beloved husband n my family pergi ke Rembau Negri Sembilan. Tujuan utamanya adalah utk menghadiri majlis pertunangan sepupuku. Ok lah, everything went well. Dlm kul 4 lebih, ktaorg pun pergi berjalan2 ke NILAI 3, ni bknnya kali pertama aku ke situ, tapi hari itu merupakan kali pertama aku membeli belah di KK. Mak tiri aku yang tunjukkan tempat tu pada kitaorg. Aku mula2 tak nak membeli belah, tapi bila aku masuk jer kedai tu....aku terus jadi sasau dan tak keruan...sbbnye brg dalam tu smuanya ala2 vantage dan English. Aku gila memikirkannya krn aku tak tahu nak beli apa. Kebetulan dalam dompet aku takder duit KECUALI duit husband aku. Sebelum bertolak ke Rembau, husband aku suruh aku pegang duit dia. Oleh sbb itu aku terus mengambil keputusan utk menggunakannya. Habis duit husband aku tu aku guna HAHA...... nasib baik husband aku tak marah. Husband aku mcm tahu jer duit dia aku dah guna, aku senyum jer laaaa. Lepas jer g Nilai kitaorg pun meneruskan perjalanan ke SOGO. Aku beli kelengkapan dapur jer, mak aku beli comforter. Kdg2 aku ni tetap nak bershopping walaupun tak der duit. Sbb aku tahu husband aku ataupun parents aku mesti rasa kesian kat aku. Bila kesian mereka dtg, apalagi diaorg mesti kasi aku duit utk membeli belah...haha.

Thursday, December 4, 2008

DAYAH TAG AKU....

1) Do you think you're hot ?

Jawapan ala2 malu dan humble, sometimes hahaha

2) Upload your favourite picture of you!


3) Why do you like that picture?

Coz i look so gorgeous

4) When was the last time you ate pizza ?

I cant't remember

5) The last song you listen to?

If i were a boy-by beyonce

6) What are you doing right now besides this ?

Thinking about my thesis

7) What name would you prefer besides yours?

I love my name and proud of it

People to tag :

1. Noniey
2. Su (epsilon)
3. Jet
4. Intan
5. Kak Nizar

8) Who is number one ?
Lecturer Engineering yang kaya

9) Number three is having a relationship with?
her TUNANG (Si Ikan buntal)

10) Say something about number five?
My sis yang dah berpindah ke bumi org.

11) How about number four?
My friend yang tengah pregnant

12) Who is number two?

My friend kat epsilon.

MY SANDING'S DAY

My brothers ( I love them so much)



My love (pictures by gezzeg)


Gmbr ni sbnarnya diambil dpd gezzeg fotopages bcause gmbr aku yang sbnarnya tak siap lg. Gmbar aku akan siap sebulan dpd skrg, jadi kena sabar je la menunggu. Majlis persandingan aku berlangsung di Dewan Utama Wisma Belia di Indera Mahkota (22/11/08). Syukur Alhamdulillah semuanya berjalan ngan lancar. Ramai jugak la sanak saudara dan kwn2 yang dtg. Kepada semua kwn2 TERIMA KASIH kerana dtg utk memeriahkan lagi majlis aku tu. Tak sia2 aku buat sendiri bunga telur tu. Kenangan yang tak boleh aku lupa ialah waktu adik2 lelaki aku yang seramai 6 org tu mengiringi aku naik ke atas pelamin. Rasa terharu sgt sebab adik2 aku sanggup buat apa saje asalkan kakak diaorg gembira. Diaoranglah yang mjdi permata hati aku selama ni. Semoga kasih sayang ni berkekalan hingga akhir hayat.



PERJALANAN YANG BARU

My Mama (mak aku nangis terharu sbb semuanya berjalan ngan lancar)



My husband and I


My PAPA, my beloved PAPA (picture by gezzeg, my favourite photographer)



Tanggal 21/11/08 merupakan hari yang bersejarah bagi hidupku dan juga insan2 yang tersayang (my husband n my family). 21/11/08 merupakan tarikh dimana aku telah dinikahkan oleh papaku sendiri di Masjid Sultan Haji Ahmad Shah. Hanya sekali lafaz jer, aku telah mjdi isteri kpd NOR AL KAMARUL BIN ADNAN. Tak sangka sungguh cinta yang disulam selama 8 tahun akhirnya bersatu dalam hubungan yang diredhai ALLAH. Waktu tu mcm tak percaya je sbb dlm sekelip mata jer dah jadi isteri org. Majlis pernikahan ku tu berjalan ngan lancar walaupun sebenarnya aku sakit perut pagi tu sbb tersalah mkn. Tapi disebabkan aku ni raja sehari aku terpaksa control ayu gitu, hehe.











Friday, November 14, 2008

KASIH IBU

Semalam aku tak dpt dtg kerja. Bukan sbb aku malas tapi aku mc. Semalam merupakan kali pertama aku ambil mc dlm tahun ni. Kecewa pun ada sbb aku mmg nak jaga mc tahun ni. Aku pernah demam panas selama 2 minggu, tapi aku tak ambil mc pun. Tapi semalam (13/11/08) aku terpaksa ambil mc. Aku terjatuh dlm bilik air mak aku, habis calar balar tangan kiri aku. mak aku aper lg terus meluru ke bilik air sambil menjerit "anak aku-anak aku" sesaat pas tu aku dengar mak aku menangis ngan teruknya sambil pegang aku. Hiba betul mak aku waktu tu susah nak aku gambarkan disini. Lepas tu mak aku suruh aku duk selama setangah jam, sbb dlm setengah jam tu baru kita boleh detect jika ader benda yang patah. Dlm kul 8 aku pun g klinik. Dipendekkan cete, nasib baik tak der aper yg patah. Aku risau gak mggu depan nak kahwin tapi mcm2 dah jadi. Tapi tu semua dugaan. Aku sakit2 pun smlm kena g office gak sbb ader bbrp perkara aku kena handle. OTW nak blik rumah tu mak aku pun cakap "mama tak boleh tengok kamu cedera walaupun sikit" Itulah kasih Ibu. terharu aku bila dengar pengakuan dpd mak aku. Mak aku tak boleh tengok anak dia luka sikit. Nikan pulak kalau luka teruk ataupun teruk dpd tu. Aku harap aku dapat sgt menyangi mak aku sbgaimana mak aku menyangi aku. Semoga tuhan memanjangkan umur mak aku spaya dia boleh melihat betapa 'dia' amat berharga dan bermakna dlm hidup aku.

Tuesday, November 11, 2008

TAG LAGI....

1) Bekas kekasih saya adalah:Tak der kot sbb tunang aku ni mmg cinta pertama aku

2) Saya sedang mendengar: Intan berckap sambil melayan blog

3) Mungkin sy: akan mnyambung kerja2 buat hantaran (aku bakal jd puan next week)

4) Saya suka: tengok dvd

5) Sahabat2 baik sy: Dulu pernah ada tapi tak nak dah kot sbb kdg2 kwn baik ni dia baik ngan kita bila dekat. Jadi aku pun kwn ngan semua org.

6) Saya x paham: knp aku suka membazir

7) Saya kehilangan:byk dvd, saper la pinjam dan tak reti nak pulangkan

8) Ramai yg berkata:aku berdarah manis ... biasalah nak naik pelaminkan

9) Makna name saya:HARTINI-buah zaitun. Sebenarnya ayah aku pilih nama ni selepas baca satu novel HARTINI namanya. Aku pernah beli balik novel ni kat kedai. Ayah aku suka sgt novel tu sbb watak perempuan tu sgt bersopan dan ayu, yg mana aku tak der langsung. Ada la kot tapi sikit jer.

10) Cinta itu adalah:SUATU YANG PASTI DIRASAI OLEH SETIAP ORG. Tapi makna CINTA itu berbeza bagi setiap org. yang pasti CINTA merubah kehidupan dan perangai kita, menjadikan kita seorang yang lebih baik dpd dulu.

11) Di suatu tempat, seseorg sdg:Update blog dia

12) Saya akan cube:menjadi anak dan kakak yang terbaik. Hopefully, aku nak jadi isteri yang solehah.

13) Makna SELAMANYA...ader ke forever dlm dunia ni

14) Henpon saya:yang paling bagus aku pernah beli, Thanks Sony Ericson

15) Bila sy bangun dr tido:berguling2 atas katil

16) Saya paling meluat apabila:tengok org gedik

17) Party adalah:berjoli

18) Hewan yg paling cute penah sy jumpe:Aku tak suka binatang, masa kecik pernah cuba bunuh kucing tapi tak mati pun. aku sembur ridsect dlm mkan kucing tu.

19) Peringkat umo yg paling menyeronokkan: tak tahu

20) Hari ini:aku tak sihat sgt

21) Mlm ini sy akan:buat hantaran

22) Sy betol2 inginkan:kehidupan yang bahagia dan diredhai ALLAH

23) Bile tgk muke kt cemin pagi td: Aku kena beli BIOTHERM ni

24) Soping kompleks:Tmpt utk buang duit

25) Makanan segera:tak suka sgt, takut dpt penyakit

26) Ayat2 terakhir kate pd org: bila nak dpt bonus lg

27) Nak pjgkan TAG NI? kat semua kwn ku

Thursday, October 23, 2008

Wednesday, October 22, 2008

More Info friends


Blood Type: B
The Individualist

Positive qualities:
Creative, Passionate, Strong, Animal loving, Optimistic and Flexible.

Negative qualities:
Wild, Unsociable, Critical, Indecisive, Unpredictable and Unforgiving.

Compatibility:
B is most compatible with blood types B and AB.

Famous people with the same blood type:
Jack Nicholson, Luciano Pavarotti, Tom Selleck, Mia Farrow, Paul McCartney, Leonardo DiCaprio.

Tuesday, October 21, 2008

Busy

Busy............

Dah lama sgt aku tak layan blog2 ni. Aku busy lah. kwn2 aku byk yang bising nape aku tak update blog. Bukan aper friends, i am busy right now. Cun tak kek atas tu? aku suka betul kek mcm tu. Aku ni mmg hantu bunga. kan best kalau kek kahwin aku mcm tu. tapi entah la dpt ke tak aku tempah kek mcm tu.

Your personality is..


Blood type A:

The Perfectionist


Positive qualities:

Reserved, Patient, Sensitive, Responsible and Punctual.


Negative qualities:

Obsessive, Stubborn, Conservative and Tense.


Compatibility:

A is most compatible with blood types A and AB.


Famous people with the same blood type:

George H. W. Bush, O.J. Simpson, Britney Spears, Alan Alda, Adolf Hitler, Lyndon B. Johnson, Richard Nixon.

Ni pulak aku dapat drpd Intan's blog. Bila aku baca je yang ditulis dalam blog tu, aku rasa betul la kot. Aku ni mmg perfectionist. Tapi aku selalu nasihatkan diri aku "dlm dunia ni mane ade yang sempurna". aku kalau buat sesuatu benda mesti aku nak nampak benda tu cantik dan sempurna di mata aku. Walaupun mgkin org kata sebaliknya aku tak kisah, sbb mata aku yang nak tengok. That's why bab2 memilih brg, kad dan hiasan, tunang aku akan suruh aku buat pilihan. Aku mmg cerewet, cuma org terdekat saje yang tahu betapa cerewetnya aku (saper lagi kalau bkn parents dan tunang ku) Mak aku selalu bising, aku ni cerewet dalm segala segi.

Tapi aku rasa setiap org ada cerewetnya masing2. Aku akan cerewet bila benda tu berkaitan pakaian, letak atur brg, perhiasan dlm rumah dan kualiti brg. Aku sggup keluar duit lebih asalkan aku puas hati ngan kualitinya. selagi aku tak puas hati selagi tu la aku akan fikirkannya. tapi aku rasa sifat cerewet ni perlu ada pada diri setiap org sbb kalau seseorg tu tak cerewet, aku rasa tak sempurna hidupnya, hehe.

Monday, October 6, 2008

The person who last tag you is: Jet

Your relationship with him/her is:Office mate & sis @ org gaji hehe.

Your five impression of him/her:
I - suka melawa II - boros III- kuat nangis IV- sibuk ngan internet V- suka curse ... hohoho.

The most memorable thing he/she had done for you:

belum lg, coming soon hehee.

5. The most memorable thing he/she had said to you:tak de

6. If he/she become your lover, you will: tak hingin aku, kopak poket aku sbb suka brg branded mcm aku, tapi dia lg branded.

7. If he/she become your lover, thing he/she has to improve on will be:penampilan, hehe kena kurus sikit

8. If he/she become your enemy, you will: jeling6 dia

9. If he/she become your enemy, the reason will be:tak tahu

10. The most desired thing you want to do for him/her now is:wish her to be someone better

11. Your overall impression of him/her is: aku rasa aku dah jawap td

12. How you think people around you will feel about you?: span santun, entah la ikut majlis kot

13. On the contrary, the characters you hate yourself areI - aku ni suka berckap

14. The most ideal person you want to be is:mjdi lebih baik dpd skrag

15. For people that care and like you, say something to them:i love u

16. Pass this quiz to 5 persons that you wished to know how they feel about you:1. intan 2. jet 3.yani 4. Kak Neeza5. Nuar

17. Who is no.1 having relationship with?Din NAZA

18. Is no.4 a male or female?Female

19. If no.3 and 5 are together, will it be a good thing?tak kot

20. What is no.2 studying about?dia pun sama mcm aku tengah fikir nak kahwin.

When was the last time you had a chat with no.3?td 10 minit yang lalu

21. What kind of music band does no.4 like?tak tahuler

22. Does no.1 have any siblings?Byk giler smpai dlm tandas awam kat maran pun bleh jmpa mak saudara dia, hoho.

23. Will you woo no.2?tolong la, aku tak nakkkk.

24. How about no.4?aku normal la!

25. Is no.1 single?married n waiting for baby/babies hehe

26. What is the surname of no.3?yanie. What’s the hobby of no.5?tido

27. Does no.1 and 5 get along well?yup... like bro n sis...

28. Where is no.2 studying at?uitm

29. Talk something casually about no.1:kuat temenung gelaran popular

30. Have you tried developing feelings for no.3?aku dah ckp aku normal, x paham betul la pc ni

31. Where does no.5 live at?he's a Perakian, but now studying at KL

32. What colour does no.2 like?Red...

33. Are no.3 and 1 best friend?yes, sbb dua2 kuli, hehehehehe

34. Does no.3 have any pets?entah

35. Is no.1 the sexiest person in the world?sexy la gak, tapi dia dulu skeleton hidup. (Intan aku syg ko)

36. What is no. 5 doing now? tgh chat kot

Wednesday, September 3, 2008

Kebahagiaan

Setiap manusia memerlukan kebahagiaan untuk melengkapkan diri mereka sebagai seorang manusia. kebahagiaan adalah sesuatu yang sgt abstract dan sesuatu yang sgt subjective. kdg-2 kebahagiaan itu dapat digapai dalam masa yang singkat sahaja dan adakalanya kebahagiaan itu mungkin memerlukan kesabaran yang amat tinggi. Sebagai seorang manusia dan hamba Allah, aku amat bahagia dengan kehidupan aku sekarang. Kehidupan yang diwarnai dengan insan2 yang tersayang dan yang menyayangi aku. Aku bahagia mempunyai ayah yang sentiasa memikirkan kepentingan anak2nya, aku bahagia mempunyai mama yang sentiasa menyayangi kami adik-beradik, aku bahagia dikelilingi adik2 yang penyayang, mempunyai mak tiri yang memahami, aku bahagia dipertemukan dengan insan tersayang yang sejak 8 tahun dulu masih setia bersama dalam mengharungi getir2 hidup, aku bahagia dikelilingi kwn2 yang gila2 dan memahami dan sesungguhnya aku bahagia kerana masih bernafas di muka bumi ini.

Friday, August 29, 2008

Wanita

Wanita, hmmm. Bila kita memperkatakan tentang wanita macam-macam perkara akan terjah di segenap minda kita. Wanita ni adalah makhluk TUHAN yang penuh dengan emosi dan perasaan. Wanita juga merupakan makhluk TUHAN yang penuh dengan KEKUATAN dan KELEMAHAN. KEKUATAN wanita mmglah tidak terletak kepada kekuatan fizikal seperti lelaki, tetapi KEKUATAN wanita terletak kepada kesabaran dan kesetiaan dalam menongkah arus kehidupan. Aku berbangga menjadi seorang wanita kerana WANITA adalah makhluk TUHAN yang paling menghargai erti kasih sayang dan menjadi penyambung nyawa kepada manusia sejagat. Namun begitu, WANITA juga tidak dapat lari daripada KELEMAHAN yang mereka miliki iaitu terlalu mengikut emosi. Emosi yang bisa membuat kaum lelaki kacau bilau dan nanar jadinya terutama sekali apabila kita tidak dapat mengawal emosi kita.

Kaunselor???

Cakap pasal kaunselor, kdg2 aku rasa aku terasa yang aku ni salah pilih bidang. Sejak belajar lagi aku ni selalu menjadi bahan rujukan kwn2 aku sekiranya mereka mengalami masalah dan sekiranya berduka. Itulah manusia, kita dijadikan untuk melengkapi antara satu sama lain. Manusia adalah makhluk yang selalu dirundung dengan pelbagai masalah dan permasalahan. Tapi kdg2 bila aku berfikir layak ke aku jadi kaunselor??? Masalah aku pun banyak nak jadi kaunselor pulak. Kdg2 aku pun selalu buat masalah kat orang sekeliling aku, mmg tak layak pun jadi kaunselor. Tapi sekadar jadi pendengar yang setia aku bolehlah. Aku mane layak jadi kaunselor sebab kalau aku tak suke seseorang tu, tengok tudung atau bau rumput dilaman orang tu pun aku tak ingin. Mcm ni nak jadi kaunselor???? Aku paling benci ada seorang akak kat tmpat aku keje. Bukan aku seorang je benci, kwn2 aku pun benci. Benci yang melampau-lampau sampai tak tahulah nak cakap. Atas sbb2 itulah aku tak boleh jadi kaunselor. Tapi itulah manusia, kita sentiasa dirundung dengan pelbagai cabaran, kdg2 duka dan kdg2 kegembiraan itu menjadikan kita insan yang cukup sempurna di kaca mata kita sebagai hamba Allah.

Kehilangan

Semalam aku kehilangan seorang lagi kawan (Kak Mas). Kadang-kadang terasa kehilangan sangat2 bila kawan2 yang kita sayangi pergi meninggalkan kita satu persatu atas apa2 alasan sekalipun. Kehilangan itu sebenarnya mengajar aku setiap benda yang kita miliki hanyalah seketika. Beberapa tahun yang lepas aku pernah mendengar ceramah drpd seorang penceramah terkenal di Malaysia, dalam ceramahnya beliau mengajar kita supaya sentiasa mengungkapkan dan melahirkan kasih sayang pada orang yang kita sayangi setiap waktu. Sejak itu aku telah menanamkan azam agar sentiasa melahirkan kasih sayang terhadap orang-2 yang aku sayangi, mama, papa, adik2 lelaki ku yang seramai 6 orang, tunangku, kawan2ku dan para pelajarku. Hidup ini terlalu pendek dan aku tidak mahu terlambat dalam menzahirkan kasih sayangku. Kasih sayang adalah suatu yang indah dan ia melengkapkan diri kita sebagai seorang manusia. Menzahirkan dan melahirkan kata2 sayang dan cinta terhadap orang yang kita sayangi membuat kita menjadi insan yang lebih menghargai orang2 di sekeliling kita.

Thursday, August 28, 2008

Kenangan........

Tadi, aku jet, intan, din dan perol bulat @ buntal pergi ke Secret Recipe. Maklumlah baru dapat gaji wahaha....aku paling suka makan New York Cheese Cake. Dulu masa belajar mane reti makan benda ni semua. Almaklumlah budak2 lagi mane ade duit. Tapi bila masa berlalu dan aku pun dah kerja walaupun gaji tak selumayan mane.... aku blehlah beli brg2 yang aku nak, aku ni memang pun kaki shopping. Bila teringat cheese cake, aku mesti teringat pada tunang aku yang tersayang. Setiap kali hari jadi aku ataupun bila2 aje waktu tunang aku jumpa aku dia mesti belikan aku cheese cake ni. Tunang aku ni memang pandai ambil hati aku...kdg2 siap bwk bunga lagi....sweetnya....

Kdg2 bila makan kat tempat2 mcm ni terasa mcm orag kaya je... walaupun tak kaya mane. Itulah manusia tak pernah puas ngan apa yang mereka ada. Mcm aku gak...sentiasa tak puas ngan apa yang aku ada... tapi kdg2 aku akan sentiasa ingatkan diriku bahawa ada orang lain yang kurang bernasib baik di sana jadi aku kenalah sentiasa bersyukur. Daripada kecil lagi mak aku mmg sentiasa menasihati aku dan adik2 aku untuk sentiasa bersyukur. Memang aku akui aku ni mmg seorang yang suka membuang duit dan tak reti simpan duit. Nasib baik lah tunang aku seorang yang suka menyimpan. Anak2 aku nanti, aku nak ajar diaorang menyimpn. jgn jadi mcm aku ni...

Kehidupan ni mcm2 pancarobanya. Kdg2 benda mcm tu lah yang mendewasakan kita. Aku banyak belajar daripada kesalahan aku dan kesalahan orang lain. Kesilapan memang mendewasakan kita.

My first thought

Hello everyone, this is my first entry to this blogging thing. Very new and full of joy to write anything and everything about my life as an extraordinary human being. Well, i like to read a lot of books especially novels, particularly Malay novels. My friends like to tease me a lot due to the reason that i like to use words that are unfamilliar to them. Well, i'm used to it actually. what do you expect, since form five i tend to read a lot of Dewan Masyarakat and Ekonomi and others so that i can get A's for my exam. Untill now my love towards these kind of magazines and books has killing me. Whyy? Because i cannot stop buying them although i don't have money.....hehe. Arious, that's all for now. Happy reading .... my new blog..